Stabilirea cerintelor : Stabileste unde , cand , cu cate persoane , pe ce perioada , doresti sa aibe loc cursa

Cercetarea pietei : Cauta cel putin 5 firme licentiate ce par de incredere prin recomandarea prieteniilor, cautarea proprie pe net sau din experiente anterioare.

Selectia:Selecteaza din acestea pe baza recenzilor , pozelor, informatilor .

Pregatirea discursului: Construieste in minte un discurs succint cu ce ai dori sa intrebi in functie de necesitatile grupului .

Deciderea zilei de apel : Numarul de apel va fi cel mai probabil prezent pe siteul firmei . Aceasta zi trebuie stabilita cu suficient timp inainte . indiferent cat de vasta este flota de masini a unei companii , este probabil ca dupa ce v-ati planificat atent masina dorita cu soferul dorit sa nu fie libere de azi pe maine . Anuntarea din scurt limiteaza optiunile pe care firma vi le-ar putea oferi . din fericire se pot gasi alte alternative care sa se plieze pe nevoile dumneavoastra . Tot odata majoritatea firmelor pastreaza un nivel de calitate a masinilor si de profesionalism a soferilor omogen in cadrul firmei lor .

Convorbirea : In timpul convorbirii atat tu cat si operatorul trebuie sa va informati referitor la aceasta cursa . Pune-ti intrebari si asigurati-va ca operatorul a inteles detaliile . Orice detaliu ulterior poate fi mai dificil de adăugat . În general e mai bine sa decizi opririle nu traseul intru cât firma de transport e capabilă sa aleagă cel mai scurt și comod drum , fără serpentine și denivelări frecvente . Desigur puteți specifica ca doriți un peisaj mai pitoresc pe care nu îl găsiți pe autostrada dar sa luați în considerare ca se va lungi drumul .

Consulta grupul : Inaintea semnarii contractului asigura-te ca nevoile grupului sunt atinse . In general in clauza contractuala apar detalii referitor la obligatia firmei de a avea revizia tehnica si alte detalii utile dar puteti suna sa intrebati iar pentru lamuriri daca nu ati gasit scris ce va preocupa . Pot exista diverse necesitati referitoare la rau de masina , bagaje fragile si altele ce trebuie discutate .

Nu in cele din urma după semnarea contractului este important sa ajungeți la timp la punctul de preluare , sa informați șoferul despre posibile inconveniente , sa lăsați autocarul în condiții de curățenie și sa va postați o recenzie cu experiență avuta ca viitorii clienți sa iei aleagă firma de transport inteligent , așa cum ani ales și dumneavoastră .