1. Unul dintre principalele avantaje date de inchirierea unui microbuz e flexibilitatea necesara pentru a va schimba itinerariul pe parcursul calatoriei, deoarece este mai rapid cu acesta sa navighezi la mai multe destinatii intr-un timp scurt , datorita(dar nu numai) timpului de imbarcare redus .
  2. Microbuzele pot fi parcate mai usor in locuri care nu sunt special amenajate si costa mai redus al combustibilului la calatorie poate scadea costurile cursei . De asemenea accesibilitatea sporita in anumite zone cu restrictii referitor la gabarit asigura preluarea si debarcarea cat mai tintita exact la locatia convenabila pasagerilor . Acest aspect devine surprinzator de important cand este vorba de zone retrase cum ar fi partii de ski sau atractii turistice in natura sau zone cu restrictii .
  3. Si un al treilea argument este engagementul pe care pasagerii il au intre ei sau cel intre sofer/insotitori si pasageri . Spatiul redus poate sa ofere niste avantaje referitor la comunicarea activa a diverselor probleme sau cerinte la bord . De asemenea in cazul impartirii fiecarui pasager a unor bunuri fizice(de exemplu flyer sau mancare) si da o natura mai exclusivista sederii . Un alt aspect notabil este ca in cazul in care transportul presupune transportul a unui grup de statut diferit, cum ar fi muzicieni sau persoane cu pozitii de decizie intr-o firma ce ar dorii liniste pentru a se pregatii pentru o prezentare la locatie . Din aceasta pricina poate fi avantajos sa nu fie in autocar cu invitatii sau angajatii, ci sa poata sa isi creeze mediul de discutii prielnic intr-un microbuz separat .