WEEKEND BUDAPESTA

Relaxare pe malurile Dunarii

Cazare

Hotel 3***

Date de plecare

25.02; 11.03; 01.04; 13.05.2017

Transport

Autocar din Timisoara

Destinatia

Un oraş de o frumuseţe uluitoare, ce se întinde măreţ de-o parte şi de alta a fluviului albastru. Budapesta, îţi bucură privirea şi sufletul cu privelişti unice şi clădiri monumentale, demne de o capitală istorică.

Ziua 1 (sâmbătă): Plecare cu autocarul din Timisoara dimineaţa devreme. Sosire la Budapesta.

Program turistic la Budapesta. Turiştii sunt însoţiţi de un ghid ce oferă informaţii despre obiectivele de pe traseu. Se preconizează vizitarea celor mai importante obiective turistice:

Complexul Comercial Campona – aici se poate servi masa la restaurante de tip Fast-Food, se vizitează Tropicarium unde din 15 în 15 minute se simulează furtună tropicală cu tunete, fulgere şi ploaie, într-un mediu natural deosebit – plante ecuatoriale, crocodili, păsări exotice, maimuţe cu care te poţi juca, papagali uriaşi ce zboară liberi, totul într-o atmosferă deosebită. Tot aici pătrundem într-o lume miraculoasă, lumea plantelor şi animalelor marine – Aquarium – plimbându-ne printre animalele subacvatice, rechini, peşti uriaşi, protejaţi de un tunel de sticlă.

Basilica Sfantul Stefan – Este cel mai mare lăcaș de cult de acest gen din Ungaria și este dedicat Sfântului Ștefan, primul rege al țării, a cărui mână dreaptă este păstrată cu multă grijă și evlavie acolo.

În timpul croazierei pe Dunăre, la bordul unui vaporaş, vom admira panorama unică a oraşului datorită căreia Budapesta a fost înscrisă pe lista UNESCO a Patrimoniului Lumii. Pe malul drept vom vedea Buda deluroasă, încoronată de Cartierul Cetăţii şi de grandiosul Palat Regal, iar pe şesul aflat pe malul stâng al fluviului se găseşte Pesta, un amestec  stilizat de vechi şi nou, dintre care cea mai importantă este clădirea Parlamentului, o bijuterie arhitecturală în stil neogotic. Cazare la hotel.

 

Ziua 2 (duminică): După micul dejun, vizitam în Pesta –  Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor cu monumentul Milenium, Castelul Huniazilor, Parcul de distractii,  ZOO.  In Cetatea Buda – Biserica Mathias Rex, Bastionul Pescarilor, Statuia ecvestră a lui Ştefan I, Citadela. Dupa masa plecare spre casa.

 

 

59 € / persoana în TPL

 

Tarif promotional pana la 15 februarie!

69 € / persoana în DBL

Podul cu lanturi (inclus in tur panoramic)

Podul cu lanturi a devenit unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Podul face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De asemenea poate fi admirata grandioasa cladire a Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii si turnurile Castelului de pe dealul din Buda. Panorama ce poate fi admirata in timpul este cu mult mai fascinanta, cand luminile orasului lumineaza raul intunecat. Podul.

Palatul regal (inclus in program panoramic)

Palatul Regal a fost distrus si reconstruit de multe ori. Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor. Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea. Costul biletului nu este inclus.

Parlamentul (10 Euro/loc - biletul se achita la agentie)

Cladirea Parlamentului Ungariei este locul in care se intalneste Adunarea Nationala; este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si al treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national. Adunarea Nationala a Ungariei a decis constructia acestei clari impunatoare in anul 1880, la aproape un deceniu si jumatate dupa compromisul cu conducatorii Habsburgilor. Planul de constructie ce a fost folosit pentru cladire, a fost conceput de Imre Steindl, un profesor la Universitatea Tehnica din Budapesta.Costul biletului nu este inclus.

Bastionul Pescarilor (inclus in programul panoramic)

Ca parte a lucrarilor de renovare ale cartierului ce gazduieste Palatul Regal din Budapesta, a fost construit si Bastionul Pescarilor in anul 1905. Exista doua explicatii despre originea numelui bastionului. Unii oameni spun ca o piata de peste se afla in apropiere in Evul Mediu si de aici se trage si denumirea bastionului. O alta explicatie porneste de la presupunerea ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa.

Basilica Sfantul Stefan (inlus in programul panoramic)

Basilica Sf. Stefan este o relicva sfanta ce ofera o priveliste superba si un obiectiv turistic important din Budapesta. Basilica Sfantul Stefan este dedicata primului rege al Ungariei, Sfantul Stefan. Este cea mai mare biserica din Budapesta; poate gazdui aproximativ 8500 de oameni. Pe langa faptul ca este foarte vasta, Basilica Sfantul Stefan ofera si alte puncte de interes. Basilica Sf. Stefan gazduieste cea mai sacra comoara a Ungariei si anume mana dreapta mumificata a Sfantului Stefan (Szent Jobb - Sfanta mana dreapta).

Biserica Matthias (optional)

Biserica Matthias se afla in Buda si este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei. Biserica se afla pe locul unei alte biserici construite pe vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 - 1269. Aceasta a fost reconstruita de mai multe ori. Parti ale bisericii au fost extinse si li s-a dat forma de poligon la sfarsitul secolului al XIV-lea. Din aceiasi perioada dateaza si magnifica poarta de la intrarea din sud, ce are un basorelief infatisand moartea Fecioarei Maria. In anul 1309 Charles Robert de Anjou a fost incoronat in aceasta biserica.

Piata Eroilor (inclus in programul panoramic)

Piata Eroilor este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic. Monumentul se compune din doua semicercuri deasupra carora sunt asezate simbolurile pacii si razboiului, al muncii si bunastarii, al cunoasterii.

Insula Margareta (optional)

Situata pe Dunare, Insula Margareta are o lungime de 2.5 km si este un obiectiv turistic ce atrage o multime de turisti. Circulatia cu mijloace de transport motorizate este interzisa pe insula (exceptie face o singura linie de autobuze si masinile de politie); acest lucru ce pare sa fi fost o decizie extrem de inteleapta deoarece insula Margareta a devenit principalul loc de recreere din Budapesta. Pe insula se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista unde echipa de polo, campioana Olimpica, isi desfasoara antrenamentele.

Citadela si dealul Gellert (inclus in programul panoramic)

Dealul Gellert este o roca mare, inalta de 140 de metri care se inalta deasupra Dunarii in Buda. Conform legendei vrajitoarele veneau pe deal in fiecare noapte si mergeau pe spatele unui om. Dealul Gellert si-a primit numele dupa cel al episcopului Gellert care a venit in Ungaria din Italia la cererea Regelui Sfantul Stefan, spre a ii crestina pe unguri. Cativa pagani l-au bagat intr-un butoi pe episcop si l-au aruncat de pe deal in Dunare. O statuie mare ce tine o cruce in mana dreapta se afla pe partea nord-estica a dealului, cu fata spre podul Elisabeta.

Opera din Budapesta(optional)

Opera din Budapesta un obiectiv turistice ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita. Cladirea Operei din Budapesta isi asteapta vizitatorii cu un program muzical foarte bogat ce se intinde pe tot parcursul anului. Desigur doar arhitectura cladirii in sine merita sa fie vazuta, chiar daca nu va si duceti la un spectacol, deoarece cladirea Operei este un obiectiv turistic important din Budapesta. Chiar si pentru cei care nu sunt neaparat fascinati de spectacolele de opera, vizitarea cladirii Operei din Budapesta este recomandata.

Marea Sinagoga (optional)

Marea Sinagoga din Budapesta este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime; cu siguranta un obiectiv turistic ca nu trebuie ratat in vacanta la Budapesta. Evreii au fost izgoniti din oras in secolul al XVIII-lea astfel ca si-au fondat un cartier evreiesc chiar la marginea orasului vechi. Evreii si-au construit sinagoga lor principala intr-o zona rezidentiala. Acest tempul minunat a fost construit intre 1844 si 1859 dupa planurile si indicatiile lui Ludwig Forster. Marea Sinagoga din Budapesta este a doua ca marime din lume - cea mai mare este in New York

Parcul orasului (inclus in programul panoramic)

Spre deosebire de insula Margareta, Parcul Orasului din spatele Pietei Eroilor este un parc facut de om, nu este un parc natural. A fost construit in secolul al XVIII-lea. Traficul nu este interzis in acest parc. Exista un patinoar care vara este transformat intr-un lac unde se pot face plimbari cu barca. Pe Bulevardul Gradinii Zoologice, in stanga Pietei Eroilor se afla intrarea ornata in stil art nouveau, la Gradina Zoologica. Gradina zoologica a fost inaugurata in anul 1866. Cea mai frumoasa cladire din cadrul complexului zoologic este Casa Elefantului.

Vaci Utca (inclus in program)

Toti iubitorii de shopping vor gasi atractiva o vizita pe Vaci Utca atunci cand vor vizita Budapesta. Strada se afla intre Piata Vorosmarty, unde incepe o zona pietonala, si Marea Piata Centrala (Nagycsamok) de langa Fovam Ter. Strada Vaci a luat nastere in secolul al 18-lea, desi marea parte a cladirilor incantatoare ce pot fi admirate astazi de turistii aflati in Budapesta, dateaza din secolul al 19-lea si inceputul secolului al 20-lea. Bulevardul a fost vreme indelungata locul unde locuitorii Budapestei cei mai bogati si celebri iubeau sa-si cheltuie banii.

Optionale

2.Croaziera superba, seara cu vaporul pe Dunare 1 h si 30 minute - 30 Eur/loc cu cina inclusa(tip bufet+bautura,vin)
3.Excursie la Lacul Balaton 25 Eur/loc

Lacul Balaton

Lacul Balaton este cel mai mare lac din Europa Centrala, aflat la 28 de mile sud-vest de capitala Ungariei, Budapesta. Aceasta intindere naturala de apa este una dintre cele mai populare destinatii din Ungaria, combinand atractiile turistice cu cele gastronomice, activitatile de tot felul si natura. Locatia este ideala pentru praticarea a numeroase activitati, de la sporturi si plimbari in natura, pana la relaxare in centre spa si savurarea bucatariei traditionale. Dar s-o luam cu inceputul. Daca iti place apa si sporturile acvatice, Lacul Balaton iti ofera sansa de a naviga pe el, de a face windsurf, kitesurf si schi nautic, multe scoli din orasele din zona punand la dispozitia turistilor cursuri de specialitate. Lacul are peste 190 de kilometri de piste pentru biciclete si poti inchiria astfel de vehicule in majoritatea regiunilor. Mai poti calari, iar pe timpul iernii, atunci cand lacul ingheata, poti patina sau practica alte sporturi de sezon. Pentru iubitorii naturii, aici se afla Parcul National Balaton, in care exista multe zone naturale protejate. Locatii precum Bazinul Pécselyi sau Bazinul Káli, aflate pe malul de nord al lacului, sunt ideale pentru a putea admira ramasitele geologice ale fostei activitati vulcanice, viata salbatica si flora. De asemenea, este un loc excelent pentru plimbare. Pe malul sud-vestic se afla Kis-Balaton, unul dintre cele mai mari tinuturi mlastinoase din Europa si unde se afla o rezervatie de bivoli, in care traiesc in jur de 200 de animale din aceasta specie.

Budapesta

Detalii pret:

Preturile sunt exprimate in EUR/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 40 pers. In cazul neintrunirii numarului minim de participanti, tarifele se recalculeaza sau plecarea se anuleaza. Suplimente pentru grup mai mic de 40 persoane:
grup 35 – 39 persoane, 20 eur/pers;
grup 30 – 34 persoane, 30 eur/pers;

TARIFUL INCLUDE

 •  1 noapte cazare cu mic dejun buffet suedez la hotel 3*
 •  Servicii ghid pe tot parcursul excursiei
 •  Transport autocar omologat curse externe

TARIFUL NU INCLUDE

 • Supliment cameră single: 15 €/pers.
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Programele opţionale: croaziera pe Dunare ( ~ 10 €/pers )

ACTE NECESARE

 • paşaport original sau carte de identitate
 • cazier judiciar pentru insotitorul de grup de copii
 • pentru copiii sub 18 ani – declaratie notariala de la ambii parinti, dupa caz

Nota

Tariful este calculat la un grup de minim 40 persoane. Suplimentul pentru grup 20-30 persoane – 20 eur, 30-39 persoane, 15 euro.Turistii vor fi instiintati de acest supliment cu 7 zile inainte de plecare.Locurile in autocar sunt repartizate in functie de data inscrierii.

Alte destinatii din oferta noastra

Santorini – Sweet Heart Studios

Thassos Vila IRINI

Zakynthos – Hotel Daisy 3*

Weekend BUDAPESTA

ADRESS TRAVEL SRL

 •   Sediul social: sat Dumbravita, comuna Dumbravita, Str Barcelona, nr 16, bloc D12, etaj 1, ap 3, Jud Timis

 •    Punct de lucru: Timisoara, str Paris, nr 11, ap 2 – demisol

         

CONTACT

   Mobil: 0726762014, 0751106648, 0722210555

   Email: office@adresstravel.ro, turism@adresstravel.ro

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Fii la curent cu noutățile noastre!

Completează chestionarul și ajută-ne să ne îmbunătățim serviciile!

© Copyright 2018 -Adress Travel Timisoara